Program


NŐI POSTA - Oláh Ibolya színházkoncertje
4

NŐI POSTA - Oláh Ibolya színházkoncertje

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak.
Az előadás hossza 80 perc.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 2. szombat, 20:30

Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.

2018-ban jelent meg Oláh Ibolya „Voltam Ibojka” című cédékönyve. Többek között Szép Ernő, Erdős Virág, Parti Nagy Lajos, Závada Péter műveit énekli. A zeneszerző Presser Gábor. A sajátos stílus-kavalkádot Oláh Ibolya személyisége inspirálta. A CD anyaga nem koncertet, inkább színházi interpretációt kívánt: egy színházkoncertet.

„Úgy képzeltem ezt az anyagot, hogy Ibolyka mindenféle szövegeket énekel, mond, és előhozza mindenféle nők mindenféle dolgait. Hadd jöjjön a Fény moziba csúszott dizőz, az éjfél utáni nő, az a nő a Nagykörútról, a Kántor Péter ablaka előtti Duna-partról, az eszpresszózongorista nője, egy tüntetőnő, egy a portugál fotelből, az Orczy-kertben bóklászó Für Elíz, a szorongóhangú, iszomdohányzomhangú, a legszebb verset író hangú nő.”
(Presser Gábor)

Bíró Kriszta színésznő, az est írója-szerkesztője és rendezője, Presser Gábor eredeti ötletét továbbgondolva, már nemcsak női, hanem a nőkhöz szorosan kapcsolódó férfi-sorsokat is „behív” a patchwork-történetbe. Ibolya az est során fogadja és befogadja ezeket a történeteket; néha megválaszolja, néha kiegészíti azokat – hol dalban, hol prózában. Olykor lehet nevetni is, miközben szívszorító a küzdelem, ahogyan minden megszólaló keresi a boldogságot. A történetek egy része ismert színészek, míg mások civilek hangján hallhatóak, a koncertélményről Ibolya és két zenésztársa gondoskodik. A látvány visszaidézi és felhasználja a cédékönyv képzőművészeti megoldásait.

Közreműködnek:
Oláh Ibolya (ének és próza)
Zenészek: Födő Sándor, Furák Péter
Az előadást írta-szerkesztette: Bíró Kriszta
A rendező munkatársa: Szabó Julcsi
Látványtervező: Virág Vivien
Mozgókép: Sárvári Enikő és Vető Gábor
Zeneszerző: Presser Gábor
Rendező: Bíró Kriszta

Levélírók (az előadásban felhangzó prózai hangok): Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Fodor Tamás, Forgács Fanni, Kókai Tünde, Nagypál Gábor, Pallagi Melitta, Pogány Judit, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Várady Zsuzsi, és még sokan mások.

Az előadásban elhangzó dalszövegek szerzői: Borbély Szilárd, Erdős Virág, Fejes Endre, Kántor Péter, Kern András, Parti Nagy Lajos, Presser Gábor, Szép Ernő, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel, Závada Péter.

--

Online már OTP és MKB SZÉP-kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!