Program


Nyílt Fórum 21/22 - regisztráció

Nyílt Fórum 21/22 - regisztráció

Kortárs színpadi művek ősbemutatói
– felolvasószínház –
A Színházi Dramaturgok Céhe szervezésében
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 7. vasárnap, 18:00

Nyílt Fórum 21/22 - regisztráció

Hát újra itt! Immáron harmadszor – ezért talán nem is kell hosszas magyarázkodásba fognunk, hogy mit is takar a Nyílt Fórum elnevezés, hogy elsődleges célunk minél több új mű születése körül bábáskodni, a kortárs színpadi repertoárt gazdagítva elősegíteni a művek és szerzőik bemutatkozását. Idén éppen Bíró Bencéét, Izsó Nóráét és Zitáét, Komáromy Beséét, Maros Andrásét és Tóth Kingáét, kik – bár egészen különböző megfogalmazásban – leginkább mégiscsak az elhallgatott családi titkokat próbálják meg felgöngyölíteni. Szívből ajánljuk önöknek a velük való találkozást.

4-én 18:00 Bíró Bence:  magyartenger (rendező: Alföldi Róbert)
5-én 18:00 Komáromy Bese: Fészek (rendező: Gálhidy Sári)
6-án 18:00 Maros András: Hop on (rendező: Szenteczki Zita)
7-én: 18:00 Izsó Zita - Izsó Nóra: Napfogyatkozás (rendező: Pelsőczy Réka)

Az előadások hossza: 60-90 perc.
Felolvasás után beszélgetés az alkotókkal.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!