Program


Oltai Kata bemutatja: Black Mambas

Oltai Kata bemutatja: Black Mambas

Oltai Kata bemutatja: Black Mambas (2022) – angol nyelven angol felirattal/in English
A Harmadik szem dokumentumfilmklub programja

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 19:00

2024. május 7., kedd 19.00

A Black Mambas egy kizárólag nőkből álló dél-afrikai félkatonai egység, amely az orvvadászat ellen küzd. Három fiatal, fekete nő hozta létre, ezzel egy kis zavart okozva a hagyományos társadalmi szerepekben. A csapat a Kruger Nemzeti Parkban szeretné felszámolni az illegális vadászatot, amely a férfiak által uralt terület és igen összetett, erős verseny. A dél-afrikai társadalomban ráadásul igen elterjedt és gyakori a nők elleni erőszak minden fajtája. A férfiak és a nők szembenállása tehát nagyon szimbolikus ebben az esetben. Nkateko (28), Qolile (27) és Naledi (19) a Black Mambas három tagja igen különböző személyiségek, azonban együtt kell harcolniuk egy olyan ügyért, amely túlmutat kezdeti motivációikon. Különleges és nem veszélytelen a missziójuk.

A film előtti bevezető ezúttal speciális lesz, mert felkészít arra is, hogy nem magyar nyelven nézzük Lena Karbe majd’ másfél órás filmjét.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!