Program


Operabeavató

Operabeavató

Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező évek óta futó sorozatának hasonló, mégis megújuló változata! Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 13. péntek, 19:00

Operabeavató
2023. január 13. péntek 19:00-22:00

Operabeavató: A rendező közbeszól
Nálunk minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő sorozatban a nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen előadásokhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. A sorozat folytatásos, de nézőink bármikor becsatlakozhatnak. Egy biztos: nincs két egyforma előadás!

Operabeavató sorozat: A rendező közbeszól
Az Operabeavató új sorozata nem egyetlen mű végigtárgyalását tűzi ki célul, hanem az epizódok egy-egy hívószó köré épülnek játékos formában, az adott este témájához választva részleteket a teljes operairodalomból. Minden előadáson egy másik fogalmat járunk körül, olyasmiket, amelyek karmesterekkel, énekesekkel, rendezőkkel szembejöhetnek a munkájuk során – így nem csak velük, hanem a nézőkkel is (például a hazugság, szenvedély, gyilkosság, álruha, kardozás és hadarás, és még sorolhatnánk). Mindez játékosan, szabadon, szórakoztatóan.

Zenei vezető: Dinyés Dániel
Rendező: Göttinger Pál
Közreműködik: Horák Renáta, Erdős Attila
Producer: Kövesd Zsuzsa, Gerlóczi Judit – Delta Produkció
Rendezőasszisztens: Czaba Eszter, Dicső Dorka

Fotó: Gordon Eszter

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!