Program


Orgonapárbaj Sweelinck emlékére  – Sietze de Vries és Fassang László /EU HIDAK / ORGONA / SENIOROK
2

Orgonapárbaj Sweelinck emlékére – Sietze de Vries és Fassang László /EU HIDAK / ORGONA / SENIOROK

A neves muzsikusok közötti nyilvános vetélkedések jelentős történeti múlttal rendelkeznek - és immár a Müpa Orgonapárbajai is sok éves hagyományra tekintenek vissza. E legújabb kori mérkőzéseken azonban - ellentétben a barokk, a klasszika és a romantika zenei duellumaival - nem a győzelem a cél, inkább a tudás minél sokoldalúbb bemutatása, no és persze az, hogy a közönség remekül szórakozzon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 28. szerda, 19:30

A kiváló holland orgonaművész, Sietze de Vries és magyar pályatársa, Fassang László ezen az estén a 16-17. század fordulóján Amszterdamban működő Jan Pieterszoon Sweelinck improvizációs művészetébe is betekintést nyújt.

Mikor II. Frigyes porosz király óhajának engedelmeskedve a tudására büszke, ám azzal sohasem kérkedő Bach vállalkozott arra, hogy csembalón megmérkőzzék Louis Marchand-nal, a francia virtuóz, meghallva az ajtókon átszűrődő zenéből, hogyan készül fel a nagy Johann Sebastian, búcsú nélkül elinalt a verseny színhelyéről. Mozart azonban megmérkőzött Clementivel, Beethoven Daniel Steibelttel, Liszt Sigismond Thalberggel. Ezt teszi most a nemzetközi hírű koncertező művész és egyházzenész, a groningeni Martinikerk orgonistája, Sietze de Vries és kollégája-barátja, Fassang László, a kísérletező, nyitott szellemű muzsikus, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a párizsi Conservatoire tanára. Vetélkedésük fő eleme a sokszínűség: a próbatételek, melyekre vállalkoznak, rendkívül változatosak. A Sweelinck korára jellemző improvizációs formákból kiindulva mutatják be az orgona hangszíneinek és a kreatív zenei alkotófolyamatnak széles spektrumát. Arról pedig, hogy a közönség mindent pontosan értsen, két kiváló műsorvezető, egy zenetörténész és egy orgonaművész-karmester: Fazekas Gergely és Dobszay Péter gondoskodik. Aki valaha volt már a Müpában Orgonapárbajon, emlékezhet: nagyszerű mulatság és tartalmasan szórakoztató este vár a közönségre.

műsorvezető: Fazekas Gergely, Dobszay Péter

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!