Program


OROSZ KLASSZIKUSOK - Csajkovszkij / Sosztakovics / Bizet-Scsedrin - Baráti K., Takács-Nagy G. L/4.

OROSZ KLASSZIKUSOK - Csajkovszkij / Sosztakovics / Bizet-Scsedrin - Baráti K., Takács-Nagy G. L/4.

Hangversenyünk műsora „kirándulás” az orosz zene hallatlanul színes világába. Csajkovszkij drámai nyitányfantáziája remekül adja vissza Shakespeare drámájának lényegét, Sosztakovics Hegedűversenye 1947-48-ban keletkezett, már felszabadultan a világháború szörnyű nyomása alól, de még a sztálini önkényuralom árnyékában. Rogyion Scsedrin orosz zeneszerző a világhírű balett-táncosnő, Maja Pliszeckaja férje volt, sok balettzenét komponált, többek között balett-szvitet Bizet Carmen című operájából vonós zenekarra és ütőhangszerekre.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 12. péntek, 19:00

MŰSOR

Csajkovszkij: Rómeó és Júlia – nyitányfantázia
Sosztakovics: I. (a-moll) hegedűverseny, op. 77
Bizet-Scsedrin: Carmen-szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Baráti Kristóf – hegedű

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor
 
Takács-Nagy Gábor, zenekarunk állandó vendégkarmestere hegedűművészként kezdte pályafutását, az általa alapított vonósnégyes világhírű lett. A kvartettel közös munka idején, közel két évtizedig Amerikában élt, majd visszaköltözött Európába, a Genfi Zeneakadémia professzora és emellett elismert, nemzetközi hírű karmester. Itthon is nagy megbecsülésnek örvend. Nemrég lemezre vette Beethoven összes szimfóniáját.

Hangversenyünk műsora „kirándulás” az orosz zene hallatlanul színes világába. Csajkovszkij drámai nyitányfantáziája remekül adja vissza Shakespeare drámájának lényegét, Sosztakovics Hegedűversenye 1947-48-ban keletkezett, már felszabadultan a világháború szörnyű nyomása alól, de még a sztálini önkényuralom árnyékában. Rogyion Scsedrin orosz zeneszerző a világhírű balett-táncosnő, Maja Pliszeckaja férje volt, sok balettzenét komponált, többek között balett-szvitet Bizet Carmen című operájából vonós zenekarra és ütőhangszerekre. Ez a rendkívül színes és az opera cselekményét követő zenemű nagyon kedvelt hangversenydarab.

Koncertünk szólistája, Baráti Kristóf 1979-ben született, kisgyermek korában kezdett hegedülni. A Liszt Ferenc Zeneakadémián, majd Párizsban végezte tanulmányait. Több rangos nemzetközi hegedűversenyen nyert értékes díjakat, legnagyobb sikere 2010-ben a Moszkvai Paganini-verseny 1.díja. Junior Prima, Liszt-, Kossuth-, Bartók-Pásztory és Prima díjjal tüntették ki.

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház látványos előadása kiváló művészek szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a történelmi pillanatot, „a szerelem szentjének” sorsát és korát, amely ma is szívhez szóló tanulságokkal szolgál.

A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

Ajánló


Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. A társulat hagyományápoló művészeti tevékenysége…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!