Program


Pálúr János 32 év távlatában -Orgonakoncertek

Pálúr János 32 év távlatában -Orgonakoncertek

Közreműködik: a Psalterium Hungaricum és a Központi Református Kórus, korábbi debreceni kántustagokkal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 8. szerda, 19:30

ORGONAKONCERTEK
PÁLÚR JÁNOS
32 év távlatában

Műsor:
van Noordt: Három strófa a 24. genfi zsoltárdallamra
J. S. Bach: C-dúr prelúdium és fúga, BWV 547
J. S. Bach: Kis harmóniai labirintus, BWV 591
J. S. Bach: Kánonvariációk a „Vom Himmel hoch da komm ich her” karácsonyi dallamra, BWV 769
Gárdonyi: Dicsérő ének a 45. zsoltárból vett versekre
Közreműködik: a Psalterium Hungaricum és a Központi Református Kórus, korábbi debreceni kántustagokkal
Vezényel: Berkesi Sándor

szünet

Mozart: f-moll fantázia géporgonára, K. 608
Liszt: Prelúdium és fúga a B-A-C-H motívumra
Dupré: g-moll szimfónia orgonára és zenekarra, op. 25 – részlet (a szerző orgona-zongora átirata)
Közreműködik: Deák László (zongora)
Duruflé: Szvit, op. 5 – 3. Toccata
Pálúr János (orgona)

„Életem nagyobb része reménységgel teli előretekintés volt, itt van hát az ideje a szakmai tükörbe is belenézni” – mondja Pálúr János, aki teltházas diplomakoncertjén aratott sikerét az eltelt 32 évben folyamatosan újabb és újabb megugrott célokkal hitelesítette. Párizs városától megnyert Előadói Nagydíja óta világszerte több száz hangversenyt adott, a Zeneakadémián tanít és a Fasori Református Templom orgonistájaként szenvedéllyel és szeretettel szolgálja az orgonazene ügyét Magyarországon. A Zeneakadémia Nagytermében indította útjára 2002-ben a „Református énekek” elnevezésű koncertsorozatot, amely azóta a Müpában folytatva igazi hagyománnyá vált. Az új fasori orgonán évek óta heti rendszerességgel jelennek meg az egyházzenébe karakteresen új színt hozó improvizációi. Habár az elhangzó művek szinte mindegyike tekinthető kuriózumnak is, ugyanakkor az est korabarokk, északnémet, bécsi klasszikus, romantikus és huszadik századi darabjai az orgonairodalom nagy korszakaiba adnak izgalmas bepillantást. Bibliai zsoltár dallami és tartalmi feldolgozása (van Noordt, Gárdonyi Zoltán), Bach karácsonyi dallamot követő bravúros vizsgamunkája, Mozart géporgonára írt műve, Lisztnek csak külön kategóriaként említhető egyénisége a francia XX. századi iskoláig kalauzol bennünket, ami Dupré és Duruflé extatikus zenéivel ma már – éppen Pálúr Jánosnak köszönhetően – a hazai koncertrepertoár szerves részét képezi. A kiváló vendégművészek és együttesek közreműködésével létrejövő hangverseny kiemelkedő érdekessége, hogy a diplomakoncert műsora ezúttal a Zeneakadémia négy évvel ezelőtt felavatott, a Nagyterem első történelmi orgonáját megidéző hangszerén szólal meg.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Az előadásban gyönyörű dallamok, vérpezsdítő ritmusok, szívhez szóló klezmer muzsika ragadja magával a nézőt. A farmernadrág – blue jeans – kitalálásáról szóló történet egyrészt izgalmas kalandokról- másrészt komoly társadalmi problémákról és egy szép szerelemről mesél.

Ajánló


A világ legnépszerűbb táncshow-ja, a Michael Flatley által létrehozott Lord of the Dance 25 éves jubileumát ünnepli!

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia és spanyol nyelvű túrák is…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!