Program


Petőfi
9

Petőfi

A műsort szerkesztette: Fabók Mariann
Petőfi
zenés irodalmi est

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. szerda, 14:30

A Fabók Mancsi Bábszínháza előadása

Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából bemutatott előadói estünkben nem csak a jól ismert „Márciusi ifjút”, hanem a Költőt, a Férfit, a Barátot, a Katonát, s a vívódó Családapát is igyekszünk megidézni. Reformkori és népi dallamok kíséretében, a költő levelezése mentén rajzolódik ki e zabolátlan természetű, lángtehetségű életút, melynek egy-egy fordulóján Petőfi szívet gyönyörködtető versei teszik mélyen megélhetővé az eseményeket. Végső állomásunk a szabadságharc költőjének eltűnése, mely tragédiát a nemzet hosszú ideig nem képes elfogadni.
„Mondhatják az édesanyának, hogy legkedvesebb fia valahol messze meghalt. Nem hiszi el. S ha eszével nagysokára beletörődik is, szívében az első ellenkező hírre, a legképtelenebbre is fölébred a remény. A nemzet évtizedek múlva is lázképeket lát. Fényes nappal egyszer Kolozsvár piacán megy el szeme előtt a megelevenedett kísértet, máskor a Balaton partján. Halála után harminc évvel egy kalandor beszámolójának hatására, gyötrő lidércálomban milliók látják egy szibériai ólombánya mélyén, ősz fejjel, megroppant derékkal…” „Ha a csillag villámgyors útja végighasít az emberiség felett a mennybolton, a vakító fényesség után behunyt szem egy darabig még látja a csodálatos csillag vonalát…”

Szereplők és alkotók:
Fabók Mariann, Keresztes Nagy Árpád

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!