Program


Prágai Kamarabalett: Titokfelhők

Prágai Kamarabalett: Titokfelhők

A Prágai Kamarabalett egy éve bemutatott Titokfelhők című előadóestjén két táncdarabot láthatunk.
A fekete felhők nem sírnak (22 perc)
Szerelmes levelek (25 perc)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 6. csütörtök, 19:00

Az egyik Jiří Pokorný A fekete felhők nem sírnak című, a Prágai Kamarabalettre adaptált koreográfiája, mely az álcázás és a rejtett érzelmek jelenségét tárja fel. Az est másik darabja Petr Zuska koreográfus Leoš Janáček II. vonósnégyesére, a Szerelmes levelekre készített koreográfiája a Zemlinsky Quartet zenei kíséretében. Ezzel a darabbal az együttes visszatér alapítója, Pavel Šmok örökségéhez, és egy cseh zeneszerző által megzenésített művet mutat be.

A fekete felhők nem sírnak

balett 22 percben

A fekete felhők nem sírnak című produkciót olyan érzések és gondolatok ihlették, amelyeket tudatosan vagy öntudatlanul elnyomunk és lelkünkben rejtegetünk. Emberi testünk kemény burokká változik, mely áthatolhatatlan és tökéletesen eltakarják az általunk mutatott kifejezéstelen maszkok.

közreműködők:

koreográfus: Jiří Pokorný
zene: Yukari Sawaki
díszlet és jelmez: Jan Nečas
fényterv: Loes Schakenbos

előadók: a Prágai Kamarabalett táncosai

Szerelmes levelek

balett 25 percben

Leoš Janáček 1928-ban bekövetkezett halála előtt néhány évvel komponálta a Szerelmes levelek című vonósnégyesét. Az akkor 63 éves Janáček több mint hétszáz levelet küldött a nála 37 évvel fiatalabb Kamila Stösslová nevű, férjezett hölgynek, aki a legkevésbé sem viszonozta érzelmeit.

„Ennek az opusznak az értelmezése során elhagytam a belső motívumot vagy történetet, és úgy döntöttem, hogy egy teljesen szabad és befolyásolatlan utat követek, amelyet csak az egyetlen dolog, a zene vezet…Kapcsolatok, sorsok és szálak megfoghatatlan szövedéke közöttünk, lelkünk bonyolult labirintusa, valami, amit nem lehet megnevezni.” - írja Petr Zuska, a darab koreográfusa.

közreműködők:

koreográfus: Petr Zuska
zene: Leoš Janáček, II. vonósnégyes (“Szerelmes levelek”)
látvány: Petr Zuska
jelmez: Pavel Knolle

előadók: a Prágai Kamarabalett táncosai és a Zemlinsky Quartet felvételről

Fotó: The Queens (Aleksandre Katsapov & Mario Bakus)

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!