Program


Református énekek XX.
2

Református énekek XX.

A XVIII. Református Zenei Fesztivál keretében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 1. szombat, 19:30

A Református énekek koncert-istentiszteletet – a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb egyházzenei ünnepét – 2002 óta azzal a céllal rendezzük, hogy református énekkincsünket világi helyszínen, de istentiszteleti keretek között feldolgozzuk, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásában, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg. Az idei koncerten kizárólag a 2021-ben megjelent új református énekeskönyv 16 új éneke csendül fel.

A 150 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusok mellett évről-évre velünk vannak határontúli énekes barátaink. A négy blokkból álló zenei alkalmat Európa-hírű orgonaművész kíséri, és négy karnagy vezényli. A blokkok elején püspökeink tolmácsolásában elhangzik egy-egy bibliai Ige. A hangversenyen a közönség négyszer együtt énekel a kórussal. Az est végén – összetartozásunk kifejezéseként is – egymás kezét fogva elénekeljük a Himnuszt, majd püspöki imával, közösen elmondott Mi Atyánkkal és püspöki áldással hagyjuk el a szakrális térré vált koncerttermet.

Az énekek részben egy szólamban szólalnak meg, részben pedig több szólamban, hogy kórusmű-kincsünket is bemutassuk és örökül hagyjuk.

Orgonaművész: Dr. Szabó Balázs

Vezénylő karnagyok: Arany János, Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel, Parola Csaba

Püspöki ima és áldás: Steinbach József dunántúli református püspök

Igeolvasás: Géresi Róbert (Felvidék) és Fekete Károly református püspökök

 

 

Rendező: Stereo Kft.

 

Ajánlatunk


Az Oscar-díjas film alapján készült színpadi változat szórakoztató, szellemes és tiszteletlen tisztelgés Shakespeare zsenialitása előtt. A Szerelmes Shakespeare mesterien ötvözi a tényeket és a fikciót, a tiszta költészetet és a játékos humort.

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

Znajkay Zsófia: Péntek úr csodálatos barátai 3+ Bemutató: 2023. október 6.

Ajánló


A Madách Színház újabb világsikert hozott Budapestre: 2022. szeptember mutatta be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!