Program


SOSZTAKOVICS EST - Sosztakovics / Schumann / Gustav Rivinius / Thomas Sanderling - SZ/2

SOSZTAKOVICS EST - Sosztakovics / Schumann / Gustav Rivinius / Thomas Sanderling - SZ/2

Dmitrij Sosztakovics (1906-1975) a huszadik századi orosz zene egyik legjelentősebb alkotója, akinek élete és művei is tele vannak ellentmondásokkal. Hangversenyünk minden műsorszáma különleges jelentőségű, mert magyarországi bemutató. Szólistaként a világhírű Gustav Riviniust csellóművészt köszönthetjük, aki Saarbrückeni Zeneakadémia és a Maastrichti Konzervatórium professzora.

Aktuális előadások



MŰSOR

Sosztakovics: Columbus nyitány - magyarországi bemutató
Schumann: Gordonkaverseny – Sosztakovics hangszerelésében – magyarországi bemutató
Sosztakovics: Kisvárosi Lady Macbeth – szvit - magyarországi bemutató
Sosztakovics: Valse szvit (Thomas Sanderling feldolgozása) – magyarországi bemutató

KÖZREMŰKÖDIK

Gustav Rivinius – gordonka

VEZÉNYEL

Thomas Sanderling
 
Dmitrij Sosztakovics (1906-1975) a huszadik századi orosz zene egyik legjelentősebb alkotója, akinek élete és művei is tele vannak ellentmondásokkal. Olyan korban élt és alkotott, amikor hazájában a kommunista ideológia szerint a művészet is a hatalom fegyverei közé tartozott, ezért nem tartották tiszteletben az alkotói szabadságot, hanem előírták, hogy a népnek milyen művészetre van szüksége. Sosztakovics Pétervárott született, tanulmányait a leningrádi Konzervatóriumban fejezte be. Sok kortársával szemben nem hagyta el a Szovjetuniót, ahol zajos sikerben és kemény bírálatban egyaránt része volt. Több művét kényszerült visszavonni, ugyanakkor többször tüntették ki a legmagasabb állami díjakkal. Thomas Sanderling karmester személyes jóbarátja volt, szoros szakmai kapcsolat volt közöttük, több jelentős művének ősbemutatóját vezényelte. Hangversenyünk minden műsorszáma különleges jelentőségű, mert magyarországi bemutató. Szólistaként a világhírű Gustav Riviniust csellóművészt köszönthetjük, aki Saarbrückeni Zeneakadémia és a Maastrichti Konzervatórium professzora.

Ajánló


Az idén 21 éves Be Massive Magyarország egyik legnevesebb elektronikus zenei party-sorozata, amelyet az állandó megújulás és a maximális minőségre…

„Már megint karácsony?” Ünnepi koncert - Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Gryllus Vilmos - Nótás Mikulás Zenés játék

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!