Program


Stankiewicz – Fekete-Kovács Quintet: Letters from Chopin to Bartók (PL/HU)

Stankiewicz – Fekete-Kovács Quintet: Letters from Chopin to Bartók (PL/HU)

A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 30. péntek, 20:00

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Kuba Stankiewicz – zongora
Bacsó Kristóf - szaxofon
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

A kulturális kapcsolatokban különösen bővelkedő hagyományos lengyel-magyar barátság legújabb gyümölcse egy olyan jazzprojekt, melyben Chopin és Bartók adják a kiindulópontot: a koncerten átdolgozásokkal és improvizációkkal évszázadokon átívelő gondolati hidat vernek köztük a két ország neves jazzmuzsikusai, akik mindkét klasszikusra inspirációként és példaképként tekintenek.

Az Amerikában tanult és ott tartós sikereket is elért híres zongorista, Kuba Stankiewicz Namysłowskitól Anna-Maria Jopekig a lengyel jazz legjobbjaival játszott. A dallamos, sőt romantikus zenékhez vonzódik, Los Angelesben felvett Victor Young-lemezén Peter Erskine működik közre, és Chopin dalciklust is készített Inga Lendowskával. Fekete-Kovács Kornéllal közös első lemeze hat éve jelent meg, és bekapcsolódott a MAO Art of Virus című hatalmas nemzetközi projektjébe is, amivel itthon is koncerteztek tavalyelőtt. Együttműködésüket ezúttal is a Felczak Alapítvány támogatja.

A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk. A Chopin-dalok (Op. 47) ezúttal instrumentális formában szólalnak meg, Bartóknak pedig mind a Mikrokozmosz című sorozatából, mind a hegedűduóiból interpretál témákat a kvintett. A harmadik hangszerelő Bacsó Kristóf szaxofonos lesz, a MAO szólamvezetője és egyik fő hangszerelője. A kvintett a big band ritmusszekciójával, a dinamikus Csízi László dobossal és a nagytudású bőgőssel, Barcza-Horváth Józseffel válik teljessé.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából...

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Seregi László / Goldmark Károly / Hidas Frigyes A MAKRANCOS KATA Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!