Program


Suttogó föld

Suttogó föld

SUTTOGÓ FÖLD - A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben címmel, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében a háború miatt idén elmaradó Jeruzsálemi Biennálé szolidaritási kiállítása nyílik 2023. december 7-én a Néprajzi Múzeumban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 7. vasárnap

A 2023. október 7-én kitört palesztin-izraeli háború miatt a 6. Jeruzsálemi Biennálé Iron Flock – Vasnyáj címú rendezvénye nem nyílhatott meg a tervezett novemberi időpontban. A harmincöt helyszínre szervezett nemzetközi képzőművészeti seregszemlét előreláthatólag 2024 tavaszára halasztják. A biennálé egy részét a közreműködő művészek és kurátorok saját hazájában mutatják be ideiglenesen, így a kiállítás olyan nagy művészeti központokban látható, mint New York, London, Róma, Torinó, Los Angeles, Buenos Aires és Budapest. A budapesti kiállítást a Magyar Művészeti Akadémia szervezi, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet közreműködésével.

A Budapesten megvalósuló szolidaritási kiállítás a biennálé tárlatainak egyikét, a Nof-Nof-Nof – Tájkép a kortárs izraeli festészetben című kiállítást látja vendégül a Néprajzi Múzeum 1. emeleti kiállítótermében. A három izraeli és két magyar kurátor – Nechemia Boaz, Ofer Kahana, Victor Ryabchin, iski Kocsis Tibor, Avi Roth – által összeállított, Suttogó föld című tárlat az eredeti, húsz izraeli művész alkotását bemutató kiállítást tizennyolc magyar művész művével egészíti ki, együtt mutatva be a tájábrázolás hagyományos és alternatív, kortárs értelmezéseit a plein-air festészettől a szimbolikus kifejezésmódokig, valamint a természetművészet határáig. A közös kiállítás festményei, grafikái, fotói és szobrai megerősítik, hogy a különböző vallásokhoz és generációkhoz tartozó eszmék, reflexiók és vélemények a szimbiózis vágyának koncepciójával egységes egésszé állnak össze, amelynek üzenete: az emberiség nyugalomra és kölcsönös elfogadásra vágyik. Az öt tematikus szekcióba rendezett izraeli és magyar alkotások egymásra reflektálva hoznak létre egy átfogó, kortárs művészeti tájképet, amelynek az ortodox – ember nélküli, festett – tájkép ugyanúgy része, mint az ökofuturista, disztópikus tájábrázolás.

Kiállító művészek:

Meir APPELFELD, AVIA, ÁZBEJ Kristóf, Leonid BALAKLAV, BALÁZS Nikolett, Silvia BAR-AM, Aviva BLUM, Nechemia BOAZ, BUKTA Imre, CSÁJI Attila, ELEKES Károly, FEHÉR László, Pnina Ramati FRANK, Tirza FREUND, Avigail FRIED, GÁLHIDY Péter, Yona Levi GROSSMAN, GYENIS Tibor, Gideon HOLLAND, HORVÁTH Dániel, IMRE Mariann, iSKI KOCSIS Tibor, Arnon KAPLAN, Dalia KATAV-ARIELI, KOÓS Gábor, Alex KREMER, Michael MORGENSTERN, ROTH Avi, Shaul SHATS, Julia SHULMAN, SZÁSZ Sándor, SZURCSIK József, URAY-SZÉPFALVI Ágnes, Michael YAKHILEVICH, Marek YANAI, Yosef YOSADE, VETŐ Orsolya Lia.

A SUTTOGÓ FÖLD - A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítás 2023. december 07.- 2024. január 7-i között, hétfő kivételével minden nap 10-18 óra között tekinthető meg a Néprajzi Múzeumban.

Ajánlatunk


Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Ravel a háborúban elhunyt barátainak állít emléket, Dohnányi megvillantja a komolyzenész gyermekien vidám oldalát, Mendelssohn szimfóniával ünnepli a reformációt –…

A 77. életévét betöltő Demjén Ferenc magyar zene ikonja Győrben az Audi Arénában koncertezik. Minden korosztály ismeri slágereit. Legyen részese…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!