Program


Székely-est határok 
nélkül
7

Székely-est határok nélkül

Néptánc és népzenei est a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Magyar Örökség díjas Pál István Szalonna és Bandája és vendégeik közreműködésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 2. kedd, 20:30

Székely-est határok nélkül
Ajánlott korosztály: 6-99
Esőnap: augusztus 03.

A Székely-est határok nélkül a kivételesen gazdag magyar folklórt ünnepli, Székelyföld magában is sokszínű népzenei és néptánc kultúráján keresztül. A kétrészes gálaesten Ékes Gyergyó című előadását mutatja be az 1970 óta működő, több mint 30 éve hivatásos együttesként jegyzett, nemzetközileg is elismert Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Az előadás a kevésbé ismert Gyergyói-medence tánc, és zenekultúrájába nyújt betekintést. A produkció alkotói kétezres évek elejétől faluról falura járva ismerték meg, gyűjtötték és rögzítették a medence népzenei és néptánc hagyományait. Ezeket, valamint a korábbi gyűjtéseket felhasználva került színpadra az előadás, mely a korábban nem látott mozdulatokkal, dalokkal, hangszer összeállításokkal, történetekkel varázsolja el a nézőt. A műsorban helyet kapnak a terület veretes táncai, énekei mellett a korai polgárosulás, valamint a székely tánctanítók hatására kialakult újító formák is, felvállalva ezek jelentőségét, létjogosultságát, folklorisztikai értékét. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a magyarlakta területeken tartott számos előadás mellett turnézott Kínában, Nyugat-Európában, és fellépett a hannoveri, a zaragozai, sanghaji és a koreai Yeosuban rendezett világkiállításon is. Az előadás az NKA támogatásával jött létre.

Rendező-koreográfus: Farkas Tamás, Farkas Ágnes
Koreográfusok, táncmesterek: Laczkó- Benedek Tünde, Bara Szabolcs
Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila

Az est második felében a Magyar Örökség-díjas Pál István Szalonna és Bandája vendégeikkel közösen vezeti végig a közönséget a székelyföldi zenei kultúra hagyományain. A Liszt-díjas, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett Pál István Szalonna vezetésével működő együttes hivatása a Kárpát-medence kultúrájának megőrzése és átörökítése. Az együttes a Kárpát-medence és az ország szinte minden pontján fellépett már, ahogyan számos külföldi turnén is részt vettek, játszottak többek között a brit királyi család vendégeként Károly walesi herceg és Margaret Thatcher előtt is.

Közreműködik: Pál István Szalonna és Bandája, Pál Eszter

Az előadás jegyárából 20% kedvezményt kap minden diák-, pedagógus- vagy nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező vásárló. (A kedvezményre jogosító igazolványokat a helyszínen, az előadásra való belépéskor ellenőrizzük.)

Tekintse meg a Debreceni Ünnepi Játékok további előadásait is! Amennyiben a programsorozat több, különböző produkciójára egyidejűleg vásárol jegyeket, az alábbi kedvezményben részesülhet:
3 különböző előadásra való jegyvásárlás esetén 30%,
4 különböző előadásra  való jegyvásárlás esetén 40%,
5 különböző előadásra való jegyvásárlás esetén 50%
kedvezményt kap a jegyek árából.

A kedvezmények nem érvényesek a Mozart: A varázsfuvola és a Klasszikusok Éjszakája előadásokra.

 

 

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!