Program


Széttáncolt cipellők

Széttáncolt cipellők

A széttáncolt cipellők a Grimm-mesegyűjtemény egy klasszikus darabja. Tervezett előadásunk különlegességét az adja, hogy ötvözzük benne a gyermekszínházat a táncszínházzal, és e kettő elegyéből születik meg a mű, mely a mese lelkületéhez hűen csupa zene és tánc.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 29. szerda, 19:30

Grimm: Széttáncolt cipellők
színpadi változatot írta: Szőke Andrea
az egri Gárdonyi Géza Színház előadásában

A széttáncolt cipellők a Grimm-mesegyűjtemény egy klasszikus darabja. Tervezett előadásunk különlegességét az adja, hogy ötvözzük benne a gyermekszínházat a táncszínházzal, és e kettő elegyéből születik meg a mű, mely a mese lelkületéhez hűen csupa zene és tánc.

Nehéz, ugyanakkor szép feladat ebből a meséből, izgalommal teli kísérletezés eredményeként valami újszerűt, egy mai, érthető, befogadható színházat csinálni. Olyan előadást, amit az óvodás és iskolás gyerekek egyformán megértenek, és ha más-más olvasatát is, de magukkal viszik az élményt, amit a színház, mint művészeti alkotás számukra adhat.

Reményeink szerint a GG Tánc Eger és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója épp ilyen különlegességet kelt életre, a klasszikus gyermekszínházi keretek között, de korunk formanyelvén. Az előadás alapvető hangulati eleme és meghatározója a zene, valamint a tánc, melyet majd Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, érdemes művész álmodik színpadra. Váltakozva szólal meg benne a mazurka, a csárdás, a polka, vagy éppen a keringő.

Ez az elképzelés jól illik abba a vonulatba, melyet a Gárdonyi Géza Színház közel tíz éve folytat, a gyermekelőadásokba tudatosan emelve be a klasszikus zeneirodalom egy-egy darabját, hogy azt egyféle színházi szimbiózisban tárja a közönség elé.

Szereposztás:

Möszijő Plié, tánc- és illemtanár Lisztóczki Péter
Rondó, király Balogh András
Herr Spicc, generális Fehér István
Habanera, dadus Nagy Adrienn
Szonáta, nagymama Dér Gabriella
Kasztanyetta, nevelőnő Klepács Andrea
Adaggio, királyi cipész Sata Árpád
Piruetta, királylány Misurák Tünde
Tütü, öltöztetőnő Szél Anikó
Rubato, cipészinas Szőke Olivér
Staccatto, őr Suba János/Horváth Bence/Szalai Bordás Ádám

GG Tánc Eger

Czvikli Fanni, Fodor Sára, Forczek Janka, Martina Tizzi, Novák Laura, Emődi Attila, Gioele Del Santo, Horváth Bence, Plita Márk, Suba János, Szalai-Bordás Ádám

Rendező Baráth Zoltán

Koreográfus Topolánszky Tamás (Harangozó-díjas, érdemes művész)

Díszlet Dósa Csilla

Jelmez Kovács Tímea

Játéktér Baráth Zoltán

Szcenika Engler Imre

Ügyelő Ujhelyi Réka

Súgó Szecskó Andrea

Rendezőasszisztens Ivády Erika

Zenei szerkesztés Baráth Zoltán

Koreográfus asszisztens Emődi Attila

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!