Program


Sztathatosz Sebestyén, Szokolay Ádám, Dolfin Balázs kamaraestje - A tehetség kötelez

Sztathatosz Sebestyén, Szokolay Ádám, Dolfin Balázs kamaraestje - A tehetség kötelez

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 29. péntek, 19:00

Brahms: 3. (d-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 108
Hubay: Csárdajelenetek no. 2, op. 13 („Kis furulyám”)
Bartók: 1. rapszódia, BB 94a

SZÜNET

Bartók: 2. rapszódia, BB 96a
Brahms: 1. (H-dúr) zongoratrió, op. 8 (második változat)

Sztathatosz Sebestyén (hegedű), Dolfin Balázs (cselló), Szokolay Ádám (zongora)

„Noblesse oblige” – így hangzik az a 18. századi mondás, amellyel felhívták a korabeli arisztokrácia figyelmét, hogy társadalmi rangjukhoz méltó módon viselkedjenek. Liszt ebből alakította ki saját jelmondatát („Génie oblige”), amely a zenei tehetség mítoszába mélyen beépült azóta, így nem véletlen, hogy a Zeneakadémia is alapítójának örökérvényű szólásával fémjelzi a legifjabb tehetségeket felvonultató sorozatát. A sorozat idei első koncertjének mindhárom művésze elnyerte korábban a Fischer Annie-ösztöndíjat, ketten Junior Prima díjasok, a zongorista Szokolay Ádám pedig az intézmény által szervezett Bartók Világverseny 2019-es fordulójának nyertese volt – mi sem bizonyítja jobban kvalitásaikat és rátermettségüket. Jelenlegi és egykori növendékekként már nem idegen számukra a Solti terem színpada, együtt azonban most lépnek fel rá először. Kamaraestjük keretét Brahms két Budapesten bemutatott kamaraműve alkotja (mindkét premieren Hubay Jenő játszotta a hegedűszólamot), köztük pedig Sztathatosz Sebestyén és Szokolay Ádám a falusi világ táncdallamaival átitatott magyar műveket szólaltatnak meg.

RENDEZŐ:Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Robert Wilson amerikai színházi rendező és képzőművész és Tom Waits énekes-dalszerző, zeneszerző 1990-ben bemutatott „zenés meséje” A bűvös vadász című Weber opera átirata.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Ajánló


A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a 2024-es világkörüli turnéjuk keretében, 2024. március 5-én a Veszprém Arénába, március 6-án Budapesten az…

3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – ez az 1977-ben alapított amerikai Toto rövid…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!