Program


TAVASZ HISPÁNIÁBAN - Lalo / Bizet - Berec Laura, Johannes Marsovszky, Fenyő Gábor U/3.

TAVASZ HISPÁNIÁBAN - Lalo / Bizet - Berec Laura, Johannes Marsovszky, Fenyő Gábor U/3.

Hispánia Spanyolország latin eredetű régi neve. Európa déli részén fekszik, napsütéses, gyönyörű ország, amelynek lakói forróvérű, büszke emberek. Ilyen a zenéjük is. Egyik leghíresebb zeneszerzőjük Édouard Lalo (1823-1892), akinek híres hegedűversenyéből hallunk részleteket, egy nagyon tehetséges és szorgalmas fiatal hegedűművész szólójával.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 11:30

MŰSOR

Lalo: Spanyol szimfónia – részletek
Bizet: Carmen – zenekari részletek az operából

KÖZREMŰKÖDIK

Berec Laura – hegedű
Fenyő Gábor - műsorvezető
 

VEZÉNYEL

 Johannes Marsovszky
 
Hispánia Spanyolország latin eredetű régi neve. Európa déli részén fekszik, napsütéses, gyönyörű ország, amelynek lakói forróvérű, büszke emberek. Ilyen a zenéjük is. Egyik leghíresebb zeneszerzőjük Édouard Lalo (1823-1892), akinek híres hegedűversenyéből hallunk részleteket, egy nagyon tehetséges és szorgalmas fiatal hegedűművész szólójával. Georges Bizet (1838-1875) francia zeneszerző leghíresebb műve, a Carmen című opera cselekménye játszódik Spanyolországban. Karmesterünk, Paul Marsovszky Németországban született, a budapesti Zeneakadémián végezte el a karmester szakot.

Ajánlatunk


A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

Ajánló


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!