Program


The Female Voice of Iran / Budapest Ritmo 2023 / BARTÓK TAVASZ 2023

The Female Voice of Iran / Budapest Ritmo 2023 / BARTÓK TAVASZ 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. szombat, 17:00

Rendező: Yalda Yazdani

 

Van, amikor az éneklés a legbátrabb tett – ahogy az iráni nők jól tudják: önállóan 1979 óta nem énekelhetnek nyilvánosan Iránban. A film alkotói, Andreas Rochholl, Yalda Yazdani és Sebastian Leitner felkeresték az elnémított női hangokat, tizenegy helyszínen a Perzsa-öböltől Teheránig. Betekintést nyerhetünk az énekesnők mindennapjaiba, személyes történeteikbe és Irán sokszínű hagyományaiba. A forgatás során barátságok kötődtek, megerősödött az énekesek közötti, illetve az őket a világgal összekötő kapocs. A film emberközeli dokumentum az egyre erősödő iráni női hangokról, 2020-ból.

Fárszi–angol nyelvű dokumentumfilm angol felirattal

A vetítés után a film egyik alkotója, az iráni etnomuzikológus, Yalda Yazdani válaszol Mesterházy Lili és a közönség kérdéseire.

 

A filmvetítés a Bartók Tavasz keretében a Hangvetővel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


A PIAF! The Show bemutatja Edith Piaf életét és karrierjét Nathalie Lermitte előadásában. Az Erkel Színházban lesz 2024. április 19-én. Több mint 50 országban, 400 előadáson láthatták már, 1 millió jegy elkelt. Két részből áll, Piaf legismertebb dalait énekli, egyedi díszlettel és képekkel. Nathalie Lermitte fantasztikus előadása, amelyre várunk mindenkit 2024 év egyik legemlékezetesebb koncertjén.

Magyar nyelvű vezetés mindennap indul az idegen nyelvű túrákkal párhuzamosan (13:30, 15:00, 16:30).  Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Ebben az esetben a túra a közönség számára eddig felfedezetlen útvonallal bővül.Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


írta: Bőhm György, Korcsmáros György dalok: Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese A Szép nyári nap című előadás…

Ritkán előadott szerzemények és igazi zenei csemegék is megszólalnak, de a programból természetesen nem hiányozhatnak a „kihagyhatatlan”, erejükből az évtizedek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!