Program


Új Liszt Ferenc Kamarakórus - Otthon a Zeneakadémián

Új Liszt Ferenc Kamarakórus - Otthon a Zeneakadémián

„… hogy idő nem lesz többé” – Heinrich Schütz és Dukay Barnabás motettái

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 18. szerda, 19:00

Dukay Barnabás: Magány és csend, 7 szólamú nőikarra (San Juan de la Cruz)
Schütz: Verleih uns Frieden genädiglich, SWV 372
Schütz: Er ist erschienen die heilsame Gnade Gottes, SWV 371
Dukay Barnabás: Ave Maria, 3 szólamú nőikarra
Dukay Barnabás: egymásban megosztva karácsonyt élni, korálmotetta vegyeskarra (Domokos Johanna)
Dukay Barnabás: a Háromsághoz, 3 szólamú nőikarra (Szent Ambrus: O lux beata Trinitas)
Schütz: Die mit Tränen säen werden mit Freuden ernten, SWV 378
Dukay Barnabás: Kéz, amint végighalad, 6 szólamú vegyeskarra (Domokos Johanna költeménye)
Dukay Barnabás: hogy idő nem lesz többé, 8 alt és 8 tenor szólamra (Jelenések 10/6)
Schütz: Selig sind die Toten, SWV 391
Schütz: Die Himmel erzählen die Ehre Gottes, SWV 386
Dukay Barnabás: … a fényben nyíló, csend …, 6 szólamú motetta (Domokos Johanna)

Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karigazgató: Nemes László Norbert)

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus programjának középpontjában Dukay Barnabás vokális művészete áll. A művész a magyar kortárs zeneszerzés egyik legkülönösebb alakja, erőteljes egyéniségű alkotó, mind hangszeres, mind vokális zenéjének spirituális kisugárzása van. A modern zenei nyelv kialakításának folyamatában számára nem a technikai újítások, sokkal inkább a zene szellemi dimenziójának meghatározása a lényeges. Bár pályája az Új Zenei Stúdió tagjaként indult el, az avantgárd újítások lehetősége mellett Dukay számára az évszázados zenei hagyomány mindig is nagy fontossággal bírt, különösen a XVIII. század vége előtti hagyomány. S miközben hatással van zenéjére a régi mesterek gondolkodása és zenéjük spiritualitása, soha nem utánozza mereven azok technikáját. Világ- és művészetszemléletük lelki közelsége a kapcsolódás alapja. Dukay Barnabás motettái nem ábrázolnak abban az értelemben, ahogyan szöveg és zene kapcsolatára általában gondolni szoktunk, zenéje a hallgató számára elvont és első hallásra talán hűvösnek tűnhet. Leginkább a „kultikus hatású időtlenség” jellemző műveire, amit elemzői mindig kiemelnek. De hasonló mértékben jellemzi a kompozíciókat a kifinomultság, az érzékenység és a végtelen nyugalom. A szerzővel való egyetértésben a Dukay-motetták elhangzása mellett Heinrich Schütz motettái szólalnak meg, akihez szintén bensőséges, szubtilis barátság kapcsolja.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A dolgok –ahogy egy jó vígjátékhoz illik– a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagyrésze nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot: „holnaptól a hagymát is hagymával eszem”.

A Recirquel az idei téli szezonban az évek óta telt házzal játszott Kristály felújított verziójával tér vissza. Az év végi ünnepek hangulatát idéző produkció varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Millenáris Üvegcsarnokába, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!