Program


Urkaina - APERTÚRA

Urkaina - APERTÚRA

Az APERTÚRA Tantermi Fesztivál programjában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 7. péntek, 19:30

URKAINA - komplex színházi nevelési előadás

Pelevin S.N.U.F.F. című regénye alapján.

Bizáncium és az Urkajnai Urkaganátus háborújáról szól a történet. Meg egy nagy szerelmi háromszögről, melynek középpontjában egy robot áll.

Ebben a fantáziavilágban, valamikor a távoli jövőben a Bizáncium nevű, antigravitációs pányván lebegő, hatalmas gömbben él az emberiség szupermodern technológiával felszerelt elitje, s az alatta elterülő síkságon senyvednek az orkok milliói egyre hanyatló - s közben egyre nagyobb harci és munkasikereket elérő - diktatórikus társadalmukban. A bizánciumiak minden évben indítanak egy kis háborút ellenük, amely abból áll, hogy a Cirkuszban halomra gyilkolják az orkokat (majd hagyják, hogy azok győzelmet arassanak), s az erről készült filmfelvételek, a sznaffok jelentik az emberek mindennapos szórakozását. A sznaff tehát egyszerre a tévéhíradó, az esti film és a Való Világ számukra, valamint a legfőbb vallási szentség.

Színházi játékunk örök emberi kérdésekre koncentrál: Mi a szerelem? Mi az ember?

Mi az élet?

Alkotók:
Író-dramaturg: Romankovics Edit
Látványtervező: Kiss Gabriella
Rendező: Sereglei András
Színészek: Király Dániel, Piti Emőke, Formán Bálint
Színházi nevelési konzulens: Takács Gábor

Az előadás a Káva és az Apertúra koprodukciójában jön létre

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!