Program


Varázshang Simon Izabella gyerekműsora 6–11 éveseknek - kamara.hu - Saját szoba

Varázshang Simon Izabella gyerekműsora 6–11 éveseknek - kamara.hu - Saját szoba

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 19. szombat, 11:00

Haydn, Mozart, Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Anne Dudley–Steven Isserlis művei

Szerkesztő-műsorvezető, zongora: Simon Izabella
Csővári Csilla (ének), Várjon Dénes (zongora), Osztrosits Éva, Satoko Kakutani (hegedű), Koppán Kata (brácsa), Karasszon Eszter (cselló)
Meseillusztáció: Várjon Liána

A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal tart zenés foglalkozást a legfiatalabb látogatók számára. Az esti koncerteken a női alkotók és előadók kerülnek középpontba, így nem véletlen, hogy az idei gyerekprogramon Hamupipőke alakjára esett a választás, akit a cselló személyesít meg. A mese több más nőalakja is megelevenedik: a két civakodó mostohanővér a hegedűk, valamint a jóságos keresztanya a brácsa szólamában. A zenét az Oscar-díjas Anne Dudley jegyzi, míg szövege a kamara.hu közönsége által is jól ismert, rendkívül sokoldalú csellista, Steven Isserlis szerzeménye. A történetet további zeneszerzők muzsikája egészíti ki, többek közt a fesztivál Levélbeszélgetések című koncertjén már megidézett Clara Schumann és Fanny Mendelssohn. A kicsiket és nagyokat egyaránt a mese és a zene csodálatos birodalmába elkalauzoló utazás megálmodója, a program szerkesztője és műsorvezetője ezúttal is Simon Izabella lesz, aki a gyerekek nyelvén tökéletesen értő művészként irányítja majd az eseményeket. A zene és a társművészetek varázsvilágát feltáró műsornak a gyerekek nemcsak hallgatói, de aktív részesei is lehetnek.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!