Program


Vermeer - művészeti filmvetítés

Vermeer - művészeti filmvetítés

Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá: 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.  több

Aktuális előadások



Jelen Exhibition epizódot David Bickerstaff (Pissaro, az impresszionizmus atyja, Napraforgók vonzásában) rendezte, és olyan Vermeer remekműveket mutat be a rajongók nagy örömére, mint a Lány gyöngy fülbevalóval, A geográfus, a Tejet öntő nő vagy épp a frissen restaurált Levelet olvasó lány nyitott ablaknál címűt. De nemcsak ennek a ragyogó XVII. századi művésznek a munkáival ismerkedhetünk meg a film révén! Képet kaphatunk a kiállítást szervező csapat – világhírű kurátorok és Vermeer-szakértők – munkájáról, akik új megvilágításba helyezik Vermeer titokzatos életét, remekműveit, művészi döntéseit, a kompozícióit életre hívó mozgatórugókat, a festményei hátterében megbúvó alkotó folyamatokat. Vermeer életművéről leginkább nyugodt, bensőséges, magánszférát feltáró zsánerképeire; előzmény nélküli élénk, színpompás (kobaltkék-sárga) palettájára és illúzióteremtően valósághű ábrázolásmódjára asszociálunk.

 

Exhibition on Screen: Vermeer

Színes angol dokumentumfilm, 2023, 93 perc (12)

rendező: David Bickerstaff

Szereplők/Cast: Robert Lindsay

Korhatár: 12

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánló


A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Robot Dreams francia animációs vígjáték, 102 perc, 2023 némafilm magyar felirattal

Magyar nyelven, felirat nélkül A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!