Program


Villányi Dániel zongoraestje - Fantáziák Bachtól Szkrjabinig - A fekete-fehér színei

Villányi Dániel zongoraestje - Fantáziák Bachtól Szkrjabinig - A fekete-fehér színei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 5. vasárnap, 19:00

J. S. Bach: d-moll kromatikus fantázia és fúga, BWV 903
Mozart: d-moll fantázia, K. 397
J. S. Bach: c-moll fantázia és fúga, BWV 537
Mozart: c-moll fantázia, K. 475

SZÜNET

Brahms: Hét fantázia, op. 116
Szkrjabin: h-moll fantázia, op. 28

Villányi Dániel (zongora)

Villányi Dániel elmondhatja magáról, hogy mindkét Lisztről elnevezett zeneművészeti intézményben tanult: Budapesten Dráfi Kálmán, Kemenes András, Wagner Rita és Gulyás Márta voltak a mesterei, Weimarban pedig Szokolay Balázs és Larissa Kondrateva osztályában diplomázott, de tanult a tel-avivi Buchmann-Mehta School of Musicban is Emanuel Krasovsky mellett. Napjainkra már számos nagy sikerű szóló, nagyzenekari és kamarazenei koncertfellépést tudhat maga mögött olyan kiemelkedő komolyzenei eseményeken és helyszíneken, mint az ECHO „Rising Stars” nemzetközi koncertsorozata a Művészetek Palotájában, a németországi Chemnitz, Weimar és Berlin koncerttermei – ahol a Jénai Filharmonikus Zenekar szólistája volt –, Ausztriában Bécs és Salzburg, Svájcban pedig Genf és Zürich zenei helyszínei, valamint Brüsszelben a BOZAR színpada. Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Fischer Iván, Kovács János vagy Vásáry Tamás, kamarapartnerei között pedig ott találjuk Kemenes Andrást, Berkes Kálmánt és Lydia Rineckert. Solti termi bemutatkozó szólóestjén a fantázia műfaját járja körül, amely egyben izgalmas utazás is az időben a barokktól egészen a 20. század első évéig.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Andrea Bocelli pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli 2024-ben! A jövő évi jubileumi turnéja keretében 2024. november 23-án Budapesten, az MVM Dome-ban ad koncertet!

Ajánló


Kápráztató csodákkal vár a Fővárosi Nagycirkusz új műsora!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!