Program


Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a hallgatók elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs.  több

Aktuális előadásokMűvészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:

Stuart Skelton: Siegmund

Albert Dohmen: Hunding

Günther Groissböck: Wotan

Iréne Theorin: Brünnhilde

Schöck Atala: Fricka

Közreműködők:

a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

Alkotók:

 Dramaturg: Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier

Jelmez- és bábterv: Corinna Chrome

Fény: Vajda Máté

Koreográfus: Vida Gábor

Koreográfus-asszisztens: Asztalos Dóra

Játékmester: Polgár Etelka

Rendező: Hartmut Schörghofer

A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a hallgatók elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs. Rendkívüli erejű a történet sodra, ellenállhatatlanul hatalmába kerít mindannyiunkat a szereplők szenvedélye - és vajon akad-e bárki, akiben ne ébredne részvét a halálra szánt szerelmesek iránt?

A Müpa Wagner-előadásainak egyik legizgalmasabb vonása az állandóság és változás viszonya. A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából. És persze állandóság és változás izgalmas elegyét kínálják azok a hangsúlyáthelyezések is, amelyeket annak nyomán tapasztalhatunk meg, hogy egy új évben mely szerepekben történik őrségváltás. A mostani produkció Siegmundja az ausztrál hőstenor, Stuart Skelton, akivel 2019-ben találkozhattunk legutóbb ebben a szerepben, Brünnhilde bravúros állóképességű alakítója, Iréne Theorin is a jól ismert gárda tagja, de új Hundingja van az előadásnak a bayreuthi Alberich, Albert Dohmen személyében, és új Wotanként köszönthetjük Günther Groissböcköt is.

Rendező: Müpa

Ajánló


A Dalköltők Társasága a magyar dalköltészet sodró erejű slágereivel, szívbe markoló gyöngyszemeivel és már-már elfeledett remekműveivel, valamint néhány katartikus erejű…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!