Program


Zenobia, a rozsdás hölgy legendája

Zenobia, a rozsdás hölgy legendája

1980. június 7-e reggelén Larnaca lakói sorscsapásra ébredtek. Az éjszaka folyamán elsüllyedt Zenobia.
Számtalan mendemonda, szóbeszéd és legenda született a roncsról. Ezek nagy része egyszerű nagyotmondás, a többi kicsit bonyolultabb hazugság. Mégis az igazság az összes történet közül a legérdekesebb.  több

Aktuális előadások



1980. június 7-e reggelén Larnaca lakói sorscsapásra ébredtek. Az éjszaka folyamán elsüllyedt Zenobia komphajóból szivárgó olaj szépen lassan beterítette az öblöt, évekre tönkretéve Larnaka tengerpartját. Ami rövidtávon katasztrófának tűnt, arról az évek során lassan kiderült, hogy ilyen jó dolog nem is történhetett volna Ciprussal. A roncs évente búvárok ezreit vonza a szigetre, hiszen a 165 méteres komphajó 135 járművet vitt magával a tenger fenekére. A Zenobián merülni olyan, mintha a világ legnagyobb közlekedési múzeumát próbálnánk bejárni. A hajó minden zegzuga bejárható, azonban a hajón utazó teherautók rakománya a legfigyelemreméltóbb. Van ott minden a Hajdú mosógépektől kezdve a buldózereken át a perzsaszőnyegekig.

Számtalan mendemonda, szóbeszéd és legenda született a roncsról. Ezek nagy része egyszerű nagyotmondás, a többi kicsit bonyolultabb hazugság. Mégis az igazság az összes történet közül a legérdekesebb. 
Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!