Program


Pegazus Színház: Szomorú vasárnap
2

Pegazus Színház: Szomorú vasárnap

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 18. szombat, 19:00

Müller Péter darabjában Seress Rezső tér vissza halála után oda, ahol életét, mint zongorista élte: a legendás Kispipa vendéglőbe. Sorsa rendkívüli volt. Szerencsétlenségek, szegénység, bánat kísérték életét, miközben Szomorú vasárnap című dala olyan karriert futott be, mely a mai napig felfoghatatlan!

Jön, hogy egész életét újra élje-mesélje zenével, dallal és tánccal, jön, hogy „rendezze a cehhet”. Jön egyetlen barátja, Jani pincér és jön felesége, Helénke is, hogy beszálljanak a játékba, mely a nézők számára egy szívet-lelket melengető színházi előadás és élmény.

„Furcsa egy élettörténet, amely végül öngyilkossággal zárul. Furcsa és elgondolkodtató. Nem voltam még ilyen darabon, ahol egyszerre nevettem, voltam dühös, szomorú és boldog. A darab egyértelmű mondanivalója, hogy merj élni, meglátni az élet apró örömeit. Ha boldog akarsz lenni, akkor legyél boldog! És ami a legfontosabb: Szeressük egymást gyerekek! Szeressük, amíg tudjuk. Ha az emberek szeretnek és szeretve vannak, akkor ez az élet már csak nem lehet olyan fájó… sőt! Lehet ez maga a boldogság?” (Tamás Anita)

Szereplők:
Seress Rezső – Végh Zsolt
Helén, a felesége – Németh Piroska
Jani pincér – Kovács Norbert
továbbá: Holczer Gábor, Tarr György, Valler Anikó és Valler Kata

Zenei vezető és zongorán közreműködik: Vonderviszt Lajos, nagybőgő – Nagy Ferenc, dob – Palkovics György
Díszlet- és jelmeztervező: Sarkadi Nagy László
Rendezte: Sarkadi Nagy Antalné

Az előadást az UMPA ügynökség és az EMB Universal Zeneműkiadó engedélyezte.

A Csak átutazó vagyok… dal zeneszerzője Horváth Jenő, a Szomorú vasárnap című dal szövegírója: Jávor László, az Ember egy léha… c. dal szerzője Erdélyi Mihály, a Maga az első bűnös asszony című dal zeneszerzője László Imre, dramaturg: Vinkó József

A pápai székhelyű Pegazus Színház 17 éve dolgozik professzionális független színházként. Bábszínházi előadások, felnőtteknek szóló produkciók, színházi családi programok, képzések alkotják teátrumi munkájuk fő részét.

www.pegazusszinhaz.hu

Az előadás létrejöttének támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ajánlatunk


Az országosan teret hódító nagy sikerű beszélgető-est sorozat Balatonfüreden! Első vendégünk Sebestyén Balázs!

Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

Hárman támasztják a pultot a szebb napokat látott fővárosi presszóban: a nyámnyila üzletvezető, a jólelkű pincérnő és Budapest hatodik legjobb kávéfőzőnője. A nyitásra érkező törzsvendég hóna alatt egy sztálinvárosi regény kéziratával érkezik, Coca-Colát meg Marlborót kér, de csak Bambit kap. Rákosi képpel folytatott beszélgetéseit a tsz-elnök és újdonsült mérnök barátja érkezése szakítja meg.

Ajánló


2022. augusztus 13-16. között újra megrendezik az ország egyik legfontosabb kamarazenei ünnepét, a 13. Kaposfestet.

A statisztikusok szerint nem telik el olyan óra, hogy valahol a nagyvilágban, TV-ben, színházban vagy rádióban, ne csendülne fel egy-egy…

Rúzsa Magdi az ország egyik legismertebb hangja, aki Máté Péter-, Artisjus-, kétszeres Fonogram és négyszeres Petőfi zenei díjas énekesnő. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!